Salata de bouef - reteta clasica
Reteta culinara Salata de bouef - clasica din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Salata de bouef - reteta clasica
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de bouef - reteta clasica
Acum că revin ușor, ușor pe clasic cătuam printre rețetele mele, rețeta clasciă de salată de bouef, adică din carne de vită, vițel sau mânzat. CUlmea că inca n-am adus reteta clasică și aici, pe site! Pot sa spun sus si tare ca foarte multi prieteni au gustat, probabil cu reticenta, intial, din aceasta salata, apoi au cerut si bonus! Gata cu lauda de sine! Spor la treaba si pofta buna! ;) P.S. Ingredientele sunt ptr o familie normală, pentru cantitățile industriale cu care v-am obișnuit, triplați cantitățile! ;) P.S. 2 Scuzati prezentarea finala ;) Revin cu poze artistice în curând! :-*
pulpă de viţel cca. 300 g, cartofi medii 6 bucati, morcovi mai mari 5 bucati, telina 1/2 bucata, pastarnac 1 bucata, ceapa 2 bucati, castraveti acri a la Panacris 8 bucati, gogosari acri a la Panacris 6 bucati, galbenusuri 2 bucati mustar 1 lingurita untdelemn 500 ml.Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.
Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.
Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.
Morcovii si cartofii se taie la fel cubulete micuțe.
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freaca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul.
Se amesteca usor toate ingredientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.
Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.
Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.
Spor si pofta buna!
Ingrediente Salata de bouef - reteta clasica
pulpă de viţel cca. 300 g, cartofi medii 6 bucati, morcovi mai mari 5 bucati, telina 1/2 bucata, pastarnac 1 bucata, ceapa 2 bucati, castraveti acri a la Panacris 8 bucati, gogosari acri a la Panacris 6 bucati, galbenusuri 2 bucati mustar 1 lingurita untdelemn 500 ml.