Salata de bouef - reteta clasica

Reteta culinara Salata de bouef - clasica din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Salata de bouef - reteta clasica

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de bouef - reteta clasica

 

Acum că revin ușor, ușor pe clasic cătuam printre rețetele mele, rețeta clasciă de salată de bouef, adică din carne de vită, vițel sau mânzat. CUlmea că inca n-am adus reteta clasică și aici, pe site! Pot sa spun sus si tare ca foarte multi prieteni au gustat, probabil cu reticenta, intial, din aceasta salata, apoi au cerut si bonus! Gata cu lauda de sine! Spor la treaba si pofta buna! ;) P.S. Ingredientele sunt ptr o familie normală, pentru cantitățile industriale cu care v-am obișnuit, triplați cantitățile! ;) P.S. 2 Scuzati prezentarea finala ;) Revin cu poze artistice în curând! :-*

pulpă de viţel cca. 300 g, cartofi medii 6 bucati, morcovi mai mari 5 bucati, telina 1/2 bucata, pastarnac 1 bucata, ceapa 2 bucati, castraveti acri a la Panacris 8 bucati, gogosari acri a la Panacris 6 bucati, galbenusuri 2 bucati mustar 1 lingurita untdelemn 500 ml.

Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!

Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.

Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.

Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.

Morcovii si cartofii se taie la fel cubulete micuțe.

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freaca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul.

Se amesteca usor toate ingredientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.

Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.

Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.

Spor si pofta buna!

 

Ingrediente Salata de bouef - reteta clasica

pulpă de viţel cca. 300 g, cartofi medii 6 bucati, morcovi mai mari 5 bucati, telina 1/2 bucata, pastarnac 1 bucata, ceapa 2 bucati, castraveti acri a la Panacris 8 bucati, gogosari acri a la Panacris 6 bucati, galbenusuri 2 bucati mustar 1 lingurita untdelemn 500 ml.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ