Salata de cartofi cu macrou afumat

O salata cu aroma extravaganta de peste afumat, pregatind mesenii pentru un festin ce va sa vie!

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salata de cartofi cu macrou afumat

Cartofii se fierb in coaja, atat cat sa nu se sfarme, de preferat mai tarisori..ca pentru salata orientala(nu mai spun cum si in ce se fierb, cum se racoresc si cum se curata).

Cat timp fierb cartofii, incercam sa facem maioneza, asta ca pana la amestecarea ingredientelor sa o tinem la rece. La maioneza putem pune si o lingurita de mustar(dulce, frantuzesc sau clasic, dupa gust).

Am fiert cartofii, care acum stau la racorit, maioneza e gata, deci: curatam pestele de oase. Dupa ce scoatem sira spinarii, curatam cu atentie coastele. Metoda o are fiecare( cu furculita, varful cutitului, scobitoarea, etc). Dupa ce am terminat de curatat, taiem(sau rupem) pestele in bucati potrivite.

Ceapa o taiem pestisori si o lasam in asteptare acoperita, la rece. Castravetii se taie cubulete si se storc de zeama. Chiar daca lasam castravetii in sita nu se vor scurge suficient, astfel incat la amestecarea ingredientelor, zeama in exces amestecata cu maioneza va da un aspect neplacut.

Avand toate acestea pregatite, (sa nu uitati sa curatati cartofii de coaja, si apoi sa-i taiati cubulete... uitasem sa va spun asta), amestecam toate ingredientele adaugand sare si piper. La sfarsit punem si maioneza, amestecand usor.

Patrunjelul....mmm, savoare unica. Taiat mai marisor si amestecat inainte de servire. Reusita este asigurata.

Pofta buna!

Ingrediente Salata de cartofi cu macrou afumat

cartofi 5 bucati mai marisori;

un macrou afumat( cam 250 gr.), daca folositi batog este mai bine ca nu mai aveti de curatat oasele;

o ceapa rosie, mai mare;

doi castraveti murati(in saramura...gustul meu);

pentru maioneza folosim un ou crud si unul fiert(ulei..cat cuprinde, in functie de cantitatea de maioneza dorita), zeama de lamaie ca sa iasa putin acrisoara si la indemana putina apa minerala rece daca vrem sa o mai subtiem;

sare si piper;

patrunjel verde.

Categorii