Salată de fenicul
O salata ce poate fi servita ca atare sau ca o garnitura langa friptura preferata
Instructiuni de preparare Salată de fenicul
Curățăm morcovul și ceapa. Spălăm toate legumele.
Înlăturăm partea verde a feniculului, păstrăm doar partea albă. Tăiem juliene legumele cu ce vă este la îndemână, manual, un robot de bucătărie sau cu o răzătoare Borner.
Stropim imediat mărul cu zeama de lămâie pentru a nu oxida. Amestecăm legumele într-un castron.
Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper. Amestecăm bine și dăm la rece pentru minim 30 min. înainte de servire.
Se pot adăuga după plac și semințe de fenicul. Servim ca atare sau ca și garnitură lângă preparate de pui sau vită. Ornăm salata cu frunzulițe de fenicul.
Poftă bună!
Ingrediente Salată de fenicul
2 bulbi fenicul
1 ceapă roșie mică
1 măr
1 morcov
2 linguri ulei de măsline (2-3)
2 linguri zeamă de lămâie (2-3)
Sare
Piper negru