Salata de homari cu maioneza picanta
Instructiuni de preparare Salata de homari cu maioneza picanta
Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga baconul si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce este rumenit. Se scoate si se scurge de ulei pe prosoape de hartie. Se toaca marunt.
Intre timp se amesteca intr-un castronel galbenusul de ou cu mustar si suc de lamaie. Se adauga treptat uleiul, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se continua pana ce se obtine maioneza. Cantitatea necesara este de circa 1/2 ? 2/3 cana.
Se asezoneaza maioneza cu sare, piper, boia, usturoi si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si se amesteca din nou. In final se adauga cozile de homari si se amesteca.
Intre timp se aranjeaza salata pe un platou. Se pune peste ea mixtura de homari si maioneza. Se presara aceasta cu bacon tocat. Se presara deasupra ceapa verde si se serveste.
A folosit homari mici fierti si pastrati in saramura, pe care i-a cumparat de la magazinul grecesc de la Piata Traian. Se gusta salata inainte de a o sara, caci este posibil ca homarii sa fie deja destul de sarati.
In lipsa homarilor, se pot folosi cozi de creveti, decorticate si gatite. Potriviti sunt crevetii mici, gata gatiti, comercializati in saramura si ambalati in borcane. La fel, se pot folosi si raci, chiar si surimi.
Ingrediente Salata de homari cu maioneza picanta
200 g cozi de homari mici, gatite
1 lingurita de mustar iute
1 galbenus de ou
60 ml ulei de masline extra virgin
3 linguri de iaurt
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
2 lingurite de suc de lamaie
1/2 lingurita de boia iute
1 catel de usturoi, dar prin razatoare
100 g bacon, tocat
100 g frunze mixte de salata
2 cepe verzi, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat