Salata de macrou afumat cu ceapa

O salata usor de preparat din ingrediente aflate la indemana oricui. Totul se prepara la rece. Gustul de peste afumat se armonizeaza discret cu cel de ceapa spalata si mar. completandu-se cu cel de otet. Patrunjelul si salata verde inveselesc amestecul si creeaza senzatia de curiozitate culinara.

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salata de macrou afumat cu ceapa

Se curata ceapa si se taie melcisori. Se pune ceapa intr-o sita si se spala cu multa apa .Se scurge si se pune intr-un bol.Se curata apoi marul si se da pe razatoarea mare. Se spala patrunjelul si se taie marunt.

Se curata macroul cu atentie de piele. Se scoate sira spinarii si coastele. Se rupe cu mana in bucatele mici si se verifica daca au mai ramas oase.

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet dupa gust. Se presara putin patrunjel tocat. Se amesteca usor cu doua linguri prin ridicare (afanare).

Pe o tava se pun la baza cateva frunze de salata verde proaspata dupa care se aseaza salata de macrou afumat. Deasupra se mai presara patrunjel tocat.

Pentru cei ce nu au probleme de sanatate se poate adauga in amestec si doua linguri de maioneza.Se poate orna pe marginea tavii cu rondele subtiri de ridichi de luna.

Ingrediente Salata de macrou afumat cu ceapa

300 / 350 g macrou afumat

doua cepe mijlocii

un mar mare

patrunjel

ulei de masline

otet

Categorii