Salată de orez brun cu legume

O salatica minunata de post

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salată de orez brun cu legume

Pentru această salată avem nevoie de orez rece, așa că vom începe cu prepararea acestuia. Punem orezul într-un castron și-l spălăm în 2-3 ape, strecurându-l de fiecare dată. Punem orezul scurs într-o cratiță, adăugăm aprox. 400 ml apă și punem la foc mare până începe să fiarbă. Reducem focul, punem un capac și fierbem pentru 10-15 minute. Lăsăm să se răcească. Între timp ne ocupăm de legume. Punem la scurs germenii de soia și bambusul. Roșia se spală, se taie felii, apoi fiecare felie se taie fideluță. Am folosit ardei gras verde, dar se poate folosi și galben sau roșu. Ardeiul gras se spală, se îndepărtează cotorul și se taie fideluță. Ardeiul iute se taie felii cât mai subțiri. Ghimbirul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Când s-a răcit orezul se amestecă cu legumele pregătite. Se condimentează cu ghimbir, sare și piper. Se adaugă sucul și coaja rasă de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și sosul de soia. Se amestecă ușor. Se poate servi imediat. Poftă bună!

Ingrediente Salată de orez brun cu legume

250 g orez brun

100 g germeni de soia din conservă

100 g bambus din conservă

100 g roșii

100 g ardei gras

1 ardei iute

3 cm rădăcină ghimbir

sare

piper

1/2 lămâie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură sos de soia

Categorii