Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Germania. Cum sa faci Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

 

O salata rapidă cu ce aveți la îndemână în frigider și cămară! 😉 Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE
Paste tricolore, fusilli cca. 500 g, Sare de mare 1 lingură, Polonezi 3 bucăți, Capere cca. 150 g, Castraveți murați feliați a la Panacris cca. 200 g, Apio 2 tije, Gogoșari în oțet cca. 200 g, Măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g. Pentru maioneză: Ou 1 bucată, Ulei de floarea soarelui 330 g, Muștar clasic 1 lingură Zeamă de lămâie 1 lingură.

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor.

Pastele se strecoară de apă și se lasă la răcorit.

Între timp polonezii se fierb cca. 3 minute în apă clocotită într-un vas încăpător, apoi se scot și se lasă la răcorit. După ce s-au răcorit se taie cubulețe.

Gogoșarii, tulpinele de apio și maslinele se toacă mărunt.

Dacă nu aveți castraveți murați feliați, puteți folosi cu success castravți murațiîntregi și îi mărunțiți la fel ca și ingredientele de mai sus.

Pemtru maioneza rapidă, într-un vas înalt se adaugă oul, muștarul, zeama de lămâie și uleiul, apoi se mixează cu un mixer vertical, până devine cremoasă și se înglobează tot uleiul.

După ce s-au răcorit pastele și polonezii se pun într-un vas încăpător, apoi se adaugă restul ingredientelor mărunțite, amestecându-se ușor împreună cu maioneza până ce se înglobează toate și se obține o salată consistentă.

Spor și poftă bună! 😉

Ingrediente Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Paste tricolore, fusilli cca. 500 g,

Sare de mare 1 lingură,

Polonezi 3 bucăți,

Capere cca. 150 g,

Castraveți murați feliați a la Panacris cca. 200 g,

Apio 2 tije,

Gogoșari în oțet cca. 200 g,

Măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g.

Pentru maioneză:

Ou 1 bucată,

Ulei de floarea soarelui 330 g,

Muștar clasic 1 lingură

Zeamă de lămâie 1 lingură.

Categorii