Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar sfecla se taie si ea pestisori. Separat facem baitul din apa otet, ulei si restul de condimente si mirodenii, pe care il punem la fiert. Cand clocoteste trecem prin el ceapa, pana se inmoaie, gogosarii pana isi schimba culoarea si sfecla pana incepe apa a clocoti. Amestecam toate foarte bine untr-un vas mare si umplem borcanele, batucind usor, iar deasupra completam cu baitul ramas inca fierbinte. Rasturnam borcanele pe capac si le bagam sub paturi pana a 2a zi. Se serveste dupa o saptamana!

Ingrediente Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

5kg sfecla rosie

3kg gogosari

2 kg ceapa

1l otet

2l apa

2linguri miere de albine

3 lg zahar

1lg sare

1/2l ulei

cate 1 lg de piper boabe,mustar boabe

4-5 boabe enibahar

4 frunze foi de dafin

Categorii