Salată de ton cu brânzeturi și semințe
Reteta culinara Salată de ton cu brânzeturi și semințe din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salată de ton cu brânzeturi și semințe
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salată de ton cu brânzeturi și semințe
Salata de ton e una dintre preferatele mele. Însă azi am adăugat la ea ingrediente magice. :) Semințele de cânepă și cele din sâmburi de caise sunt din punct de vedere semințele care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din casă. Sâmburii din semințele de caise conțin controversata vitamină B17, denumită și amigdalină. Din motive lesne de înțeles, având în vedere mafia industriei farmaceutice, amigdalina a fost interzisă acum 35 de ani. Această vitamină care face parte din complexul de B-uri, și are efecte benefice în distrugerea celulelor canceroase prin stimularea sistemului imunitar pentru ca acesta să le elimine din organism și să le stopeze înmulțirea necontrolată. Semințele de cânepă sunt printre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional. Sunt cea mai bună sursă de acid gama linoleic care îmbunătățește procesul de ardere a grăsimilor din organism. De asemenea, acestea conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali bunei funcționări a organismului, omega 3, 6 și 9 care au proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Conțin o mare cantitate de lecitină. Nu inhibă tripsina ( enzimă secretată de pancreas care ajută la descompunerea proteinelor în substanțe mai ușor solubile ) și nu produc alergii. Urda este cel mai indicat produs lactat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Are un procent scăzut de grăsimi staturate, doar 8%, dar o densitate nutrițională mare ceea ce conferă rapid senzația de sațietate. Aminoacizii din compoziția urdei creează masă musculară, un lucru mai ales pentru persoanele care doresc să scadă în greutate, dar doresc și fermitate. Tot aminoacizii, însă de data aceasta cei cu conținut de sulf protejează ficatul. Din acest motiv, consumul de urdă este recomandat și bolnavilor cu afecțiuni hepatice sau renale. Acestea fiind spuse, să trecem la rețetă:
Ingrediente Salată de ton cu brânzeturi și semințe
Ingrediente:
o salată verde potrivită
două conserve de ton în ulei ( ideal ar fi să folosim bucăți, însă eu aveam deja ton mărunțit )
o ceapă roșie tăiată rondele
o mână de măsline kalamon
jumătate dintr-un ardei gras
o roșie
150 g de brânzeturi ( eu am folosit urdă, caș de oaie degresat și tofu )
o mână de sâmburi de nucă
o mână de sâmburi din semințe de caise
o mână de semințe de dovleac
o mână de semințe de floarea soarelui
o mână de porumb
semințe de cânepă
o lămâie potrivită
ulei de șofrănel ( are de asemenea proprietăți extraordinare, merită să-l ”google-iți” ) :)