Salata de untisor / creson
Instructiuni de preparare Salata de untisor / creson
Cresonul, o planta mai putin cunoscuta de cei tineri, dar mult intrebuintata de bunicii si parintii nostri, nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de primavara.
Planta este bogata in vitamine, in caroten si este indicata in afectiuni ale aparatului respirator, pentru regenerare celulara si mai ales diabeticilor.
Pietele de la noi sunt pline de creson salbatic, vandut la suprapret de micii "intreprinzatori" care muncesc din plin la culesul lui din padure... deh, munca doare. E ciudat sa vezi ca o legatura de patrunjel e mai ieftin decat o planta pe care o poti culege cu sacii din paduricile din jurul Bucurestiului.
Salata este foarte simplu de preparat, odata ce s-a incheiat treaba cea mai piguloasa : spalatul si desprinderea frunzelor de pe codite. Mie imi place sa le las intregi, netocate.
Morcovul se da pe razatoarea mare, se adauga frunzele bine scurse de apa, susanul, nuca si apoi se asezoneaza dupa gust cu sare, ulei si zeama de lamaie . Eu am pus doua linguri de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie dar fiecare este liber sa le combine dupa inspiratia de moment.
Inainte de servire, se mai lasa circa 10 minute sa se intreapatrunda aromele.
Ingrediente Salata de untisor / creson
5-6 legaturi de creson / untisor proaspat
2 morcovi mari
2 linguri de susan
o lingura de miez de nuca tocat
ulei, sare si zeama de lamaie dupa gust