Salata de vara cu sos de ansoa

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salata de vara cu sos de ansoa

Puneti apa la fiert intr-o oala mare.Cand da in clocot, puneti fasolea sa fiarba timp de 4-5 minute, astfel incat sa nu fie foarte moale, apoi scoateti-o cu o spumiera, asezati-o intr-o strecuratoare si racoriti cu un jet de apa rece (o ajuta sa-si pastreze culoarea vie).Puneti cartofii in oala, adaugati ouale si lasati totul la fiert pentru 8 minute.Scurgeti cartofii.

Pentru dressing, zdrobiti ansoa cu latul lamei de cutit, apoi amestecati cu ulei si otet.Adaugati fasolea verde, cartofii, maslinele si rosiile.Curatati ouale de coaja si taiati-le in sferturi sau jumatati.Aranjati frunzele de salata intr-un bol mare de unde sa se serveasca fiecare sau in boluri micute, adaugati amestecul de cartofi si serviti.

Ingrediente Salata de vara cu sos de ansoa

140 g fasole verde

300 g cartofi noi, feliati

4 oua

cateva masline negre, fara samburi

225 g rosii cherry injumatatite

2 salate verzi, spalate

Dressing:

2 fileuri de ansoa

1 lingura otet din vin rosu

3 linguri ulei de masline

sare si piper, dupa gust

Categorii