Salata de vinete cu tahini si usturoi
Reteta culinara Salata de vinete cu tahini si usturoi din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Salata de vinete cu tahini si usturoi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de vinete cu tahini si usturoi
Astăzi am pregătit o salată de vinete de post, cu tahini și usturoi, servită cu roșii și chipsuri de orez brun cu semințe de chia și quinoa.
400 gr vinete congelate la cuptor 2 linguri de seminte de susan 4 linguri ulei suc de lamaie dupa gust sare 3 catei de usturoi roșii pentru servire Lasam vinetele congelate sa se dezghete, apoi le scurgem bine intr-o sita. Tăiați-le mărunt cu un cuțit de lemn sau de sticlă. Se pune susanul intr-o tigaie uscata si se pune la foc mic. Se amestecă din când în când până când susanul se rumenește ușor, fără să se ardă. Lasam susanul sa se raceasca si il taiati marunt. Se amestecă cu 1 lingură de ulei. Peste vinetele tocate punem pasta de susan, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie dupa gust si amestecam cu uleiul ramas. Puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui. Serviți salata de vinete cu roșii și pâine prăjită sau chipsuri de orez brun cu semințe de chia și quinoa.Ingrediente Salata de vinete cu tahini si usturoi
400 gr vinete coapte congelate
2 linguri susan
4 linguri ulei
zeama de lamaie dupa gust
sare
3 catei de usturoi
rosii pentru servit