Instructiuni de preparare
Salata de vinete prajite(specific arabesc)
Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se lasa cam 20 minute.Apoi,se spala,se usuca,se prajesc;in acelasi ulei,se prajeste si ardeiul iute..Vinetele si ardeiul iute se pun,apoi,pe un servetel absorbant. Pe urma se prajesc rosiile,asa:intr-o tigaiese pune uleiul de masline(cele 2 linguri),apoi se pun rosiile,taiate in jumatate,cu coaja,cu gura-n jos. Se lasa pe foc,acoperite,pina se prajesc pe o parte(si se inmoaie);cind sint moi,li se scoate coaja(nu se ia tigaia de pe foc),apoi se intorc;de-acum,rosiile se prajesc neacoperite,pina cind nu mai au zeama. Usturoiul,crud,se bate;se bat,apoi,vinetele(prajite), ardeiul iute(prajit,fara coaja si seminte);pe urma se bat rosiile. Pe urma,totul se amesteca(rosiile se pun impreuna cu uleiul in care au fost prajite);se potriveste de sare. Se serveste rece,pe piine(ca salata de vinete coapte).