Salata marocana de morcovi

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Maroc. Cum sa faci Salata marocana de morcovi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata marocana de morcovi

 

Este o salată foarte comună în țările din Maghreb care poate fi savurată caldă sau rece.  https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/salata-marocana-de-morcovi.html

6 morcovi proaspeți 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 lingurita boia afumata 2 catei de usturoi 1/4 legatura de patrunjel 2 linguri suc de 1 lamaie 1/2 lingurita sare grunjoasa Sare si piper proaspat macinat

Curățați și spălați morcovii și tăiați-i pe diagonală.

Intr-o cratita se incinge jumatate din uleiul de masline, se pun si se rumenesc condimentele si un catel de usturoi curatat si zdrobit. Adăugați morcovii, amestecați. Adăugați sare, piper și un pahar cu apă. Acoperiți și gătiți timp de 15 până la 20 de minute la foc mediu, amestecând din când în când.

Se spala si se curata patrunjelul. Se amestecă cu al doilea cățel de usturoi și 1/2 linguriță. de sare grunjoasă. Se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline. Luați capacul de pe tava cu morcovi și lăsați apa să se răcească. Adăugați 1 lingură de ierburi amestecate și amestecați timp de 2-3 minute. Terminați cu suc de lămâie și amestecați din nou. Se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de gustare.

Excelent, l-am servit ca garnitura calda cu un ficat de vitel in otet balsamic si a doua zi ca salata rece cu oua fierte si capere murate.

Ingrediente Salata marocana de morcovi

6 morcovi proaspeti

4 linguri de ulei de măsline

1/2 linguriță chimen măcinat

1/2 linguriță de paprika afumata

2 căței de usturoi

1/4 legatura de pătrunjel

2 linguri suc de 1 lamaie

1/2 linguriță de sare groasă

Sare și piper proaspat macinat

Categorii