Salata romana
Instructiuni de preparare Salata romana
Se spala salata,se rupe cu mana in bucatele. Se spala si se curata morcovii si dovleceii si se dau prin razatoarea mare.
Se spala rosiile si se taie in bucati potrivite. Se taie ceapa atfel incat sa obtinem inele. Dessingul se face prin amestecarea cu telul a mustarului, cu uleiul, otetul, sarea si piperul.
Se pune untul/uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si se rumenesc feliile de paine cateva minute, se scot si se taie cubulete.
Se aranjeaza straturi succesive din legume, se pune si dressingul, totul trebuie sa arate cat mai apetisant.Deasupra se pun bucatele de paine si se serveste.
Ingrediente Salata romana
o salata verde, mare
2 dovlecei tineri,medii
2 morcovi
o ceapa rosie mica
4 rosii /o mana de rosii cherry
1 lingurita mustar de Djion (sau mustarul care va place)
6 linguri ulei de masline
1 lingura otet
sare,piper
4 felii de paine
50 g unt/ulei de masline -pentru prajit painea