Saleuri de casă (rețeta 2)
Reteta culinara Saleuri de casă (rețeta 2) din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Saleuri de casă (rețeta 2)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saleuri de casă (rețeta 2)
Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri, parcă ar merge niște saleuri cu cașcaval. Am adaptat rețeta pe care o am de la părinții mei, după cum le pregăteau și lor, când erau copii, mamele lor. „Bunatati pentru Craciun”
Ingrediente Saleuri de casă (rețeta 2)
250 g făină (+ pentru înfăinat),
150 ml apă rece,
250 g margarină/unt/osânză,
1 linguriţă sare,
5 g praf de copt,
100 g caşcaval ras pentru ornat;
1 ou bătut bine pentru uns aluatul.