Salmorejo

Salmorejo este o supa rece spaniola, pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. In mod traditional se serveste rece, ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jambon serrano, ce se poate inlocui cu bacon.

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salmorejo

Intr-un blender, se adauga rosiile proaspete curatate si taiate in bucati. Adaugati si catelul de usturoi si amestecati totul. Cand totul este bine amestecat, adaugati sarea si amestecati din nou.

Apoi adaugati miez de paine uscat (sau pesmet) in preparat. Lasati-l sa se inmoaie timp de 2 minute.

Se amesteca din nou pana se obtine un amestec omogen. Verificati textura prin scufundarea unei lingurite in blender.

Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce amestecati.

Puteti savura varianta spaniola prin adaugarea in castron a bucatlor prosciutto crudo si ou fiert. Adaugati un pic ulei de masline peste.

Gata!

Ingrediente Salmorejo

1 kg de rosii

1 catel de usturoi

sare

150 gr de paine (se poate folosi si pesmet)

100 ml ulei de masline

Pentru a decora:

2 oua fierte

prosciutto crudo sau bacon

Categorii