Salpicão - salata braziliana

O noua specialitate braziliana: Salpicão. O salata cu un gust bogat si usor de preparat acasa. Descoperiti toate ingredientele de care aveti nevoie si incercati acest preparat exceptional din America de Sud.

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salpicão - salata braziliana

Cartofii: Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete.

Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.

Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Salata: Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.

Sosul: Amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.

Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul. Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!

Ingrediente Salpicão - salata braziliana

Pentru salata:

300 gr piept de pui

1 morcov

1/2 mar

30 gr masline verzi fara samburi

80 gr mazare fiarta

80 gr porumb fiert

15 gr patrunjel

Pentru sos:

150 gr crema de branza

2 linguri ulei de masline

sare

piper

Suc de la 1/2 lamaie

1 lingura de mustar

Pentru cartofi:

1 cartof

1 lingura ulei de masline

1/2 lingurita otet

Categorii