SALTIMBOCCA ROMANA

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare SALTIMBOCCA ROMANA

Muschiul de vitel se taie felii subtiri,care se invelesc in folie de plastic,se bat usor cu ciocanul sau se aplatizeaza cu un sucitor de patiserie,dupa care fiecare felie se taie in doua; Fiecare felie de jambon se taie in doua; Se pune fiecare felie de jambon pe o felie de muschi,se adauga o frunza de salvie si se fixeaza cu o scobitoare cele trei straturi ale preparatului; Intr-o tigaie se incinge untul,apoi se rumeneste fiecare saltimbocca,timp de 2 minute pe fiecare parte,dupa care se pun pe un platou si se pastreaza calde pana in momentul servirii; Din tigaia unde s-a facut preparatul se indeparteaza grasimea,se adauga in locul ei vinul si se fierbe cateva minute,amestecand cu o lingura de lemn,se asezoneaza,dupa care sosul format se toarna peste preparat si se serveste imediat.

Ingrediente SALTIMBOCCA ROMANA

500 grame muschi de vitel

4 felii de jambon

8 frunze de salvie proaspata

50 grame unt

150 ml vin alb sec

sare

Categorii