Salzburger nockerln

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salzburger nockerln

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie zaharul si zaharul pudra. Spuma trebuie sa fie foarte tare, ca pentru bezea. Se incorporeaza in spuma galbenusurile, amestecand foarte usor de sus in jos. La fel se incorporeaza, cu mare grija, faina. Spuma trebuie sa ramana in continuare rigida. Intr-o tava se pregateste sosul din lapte, unt si vanilie, se aduce la fierbere. Spuma rezultata se aseaza in sosul fierbinte in forma a 3 piramide. Se introduc in cuptorul incins si se coc 9 minute la 200 grade Celsius. Se orneaza cu zahar pudra. Optional se pot servi cu sos de fructe de padure, vanilie sau ciocolata.

Ingrediente Salzburger nockerln

7 albusuri

2 galbenusuri

100 gr zahar

20 gr faina

1 vanilie

Sos:

200 ml lapte

30 gr unt

1 vanilie

zahar pudra pentru decorat

Categorii