Samosa cu dovleac
Reteta culinara Samosa cu dovleac din categoria Mancaruri de post. Specific India. Cum sa faci Samosa cu dovleac
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Samosa cu dovleac
O reteta de post delicioasa.Varianta clasica cu carne o aveti aici. https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html
3-4 foi de brick 430 gr de dovlesc butternut curatat 2 morcovi mici 120 gr mazare 2 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de rapita 1 lingurita plina de pasta de curry thaï 1 lingura bulion concentrat de rosii ierburi de Provence sare, piperSpalati si curatati legumele.
Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.
Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.
Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.
Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.
Lasati sa se raceasca.
Se taie foaia de brick în doua
Puneti umplutura la fiecare extremitate.
Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.
Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .
Ingrediente Samosa cu dovleac
3-4 foi de brick
430 gr de dovlesc butternut curatat
2 morcovi mici
120 gr mazare
2 catei de usturoi
1 ceapa
4 linguri ulei de rapita
1 lingurita plina de pasta de curry thaï
1 lingura bulion concentrat de rosii
ierburi de Provence
sare, piper