Samosas (portofele indiene)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Samosas (portofele indiene)

Faina se amesteca cu sarea intr-un bol. Se adauga untul taiat bucati si se faramiteaza.

Se incorporeaza iaurtul si apa si se inveleste aluatul obtinut in folie de plastic. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora.

Se imparte in doua si din prima bucata se intinde o foaie cu grosimea de 3 mm. Se taie cercuri cu diametrul de 9 cm care se umplu cu branza sfaramata.

Se impaturesc si se preseaza pe margini cu degetele. Se prajesc in ulei incins de rapita circa 4 minute pana se auresc.

Se procedeaza la fel cu aluatul ramas. Se servesc imediat cu sosuri dupa gust.

Ingrediente Samosas (portofele indiene)

4 cani faina,

1 lingurita sare,

8 linguri unt,

½ cana+2 linguri iaurt,

¼ cana apa foarte rece,

400 g branza moale,

1 litru ulei de rapita.

Categorii