Samosas (portofele indiene)
Instructiuni de preparare Samosas (portofele indiene)
Faina se amesteca cu sarea intr-un bol. Se adauga untul taiat bucati si se faramiteaza.
Se incorporeaza iaurtul si apa si se inveleste aluatul obtinut in folie de plastic. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora.
Se imparte in doua si din prima bucata se intinde o foaie cu grosimea de 3 mm. Se taie cercuri cu diametrul de 9 cm care se umplu cu branza sfaramata.
Se impaturesc si se preseaza pe margini cu degetele. Se prajesc in ulei incins de rapita circa 4 minute pana se auresc.
Se procedeaza la fel cu aluatul ramas. Se servesc imediat cu sosuri dupa gust.
Ingrediente Samosas (portofele indiene)
4 cani faina,
1 lingurita sare,
8 linguri unt,
½ cana+2 linguri iaurt,
¼ cana apa foarte rece,
400 g branza moale,
1 litru ulei de rapita.