Instructiuni de preparare
Sandvisuri cu omleta si bacon
Intr-un bol se freca drojdia cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat adauga apa calduta, aproximativ 250 g faina si o lingurita de sare. Amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face acest lucru mai usor, unge-ti mainile din cand in cand cu ulei. Se formează o minge, care se ridică, la loc cald, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop. Ardeiul Kapia se curăță de tulpini și semințe, se spală și se taie în fâșii scurte și subțiri. Brânza se pune pe răzătoarea mare. Se face o omleta din 4 oua, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, adaugand un praf de sare.După ce aluatul a crescut, ungeți grătarul electric cu ulei, luați 1/4 din aluat și întindeți-l pe farfuria acestuia. Adaugati omleta, jumatate de ardei kapia, jumatate de branza rasa, 8 felii de bacon, iar la final intindeti o foaie dintr-un sfert de aluat, unind ambele foi la margini cu mainile. Porniți grătarul și lăsați aluatul să se coacă. După ce sandvișul este gata, se ia de pe grătar și se oprește să se răcească. Pregătiți o altă omletă, la fel ca prima, după care se face celălalt sandviș, urmând aceiași pași ca primul și folosind restul ingredientelor. După ce s-au răcit, sandvișurile se taie triunghiuri. Rezultatul au fost 12 sandvișuri triunghiulare. A se pastra in punga, la frigider, pentru a nu se usuca.