Saratele cu branza de oaie si untura
Reteta culinara Saratele cu branza de oaie si untura din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Saratele cu branza de oaie si untura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saratele cu branza de oaie si untura
Mi-a dorit un aluat care sa contina branza sarata asa ca m-am pus pe treaba. N-am avut eu o branza mai sarata si nici n-am fost o secunda mai isteata sa plusez cu niste sare in aluat. Dar au iesit tare bune, crocantele, numai bune de rontait langa un pahar cu bere rece.
200 g untura 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata 2 oua 7 g drojdie uscata 10 linguri lapte faina cca 700 g + sau - faina pentru masa de lucru 1 ou pt. uns mac pentru presarat desupraAm amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza , am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Ingrediente Saratele cu branza de oaie si untura
200 g untura
200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata
2 oua
7 g drojdie uscata
10 linguri lapte
faina cca 700 g + sau -
faina pentru masa de lucru
1 ou pt. uns
mac pentru presarat desupra