Saratele cu branza si chimen
Reteta culinara Saratele cu branza si chimen din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Saratele cu branza si chimen
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saratele cu branza si chimen
,,Bunatati pentru Craciun" Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu si-i multumesc frumos!>d< Cat de bune sunt va las pe voi sa descoperiti ;) ...va sfatuiesc sa faceti portie dubla! :x
INGREDIENTE
Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.
Intr-un bol punem faina iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul chimenului)
Din aceste ingrediente se framanata rapid o coca. Aluatul abtinut trebuie sa fie omogen sa se poata lucra (sa nu fie lipicios) si-l lasam sa se odihneasca 30-40 minute.
Impartim aluatul in doua.
Luam o bucata de aluat, si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de 3-5mm.
Foaia se unge cu ou batut si se presara cu seminte de chimen.
Portionam saratelele dupa dimensiunea dorita si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Introducem tava de copt la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.
Ingrediente Saratele cu branza si chimen
250gr unt 82% grasime
250gr smantana 20% grasime
250gr branza de burduf
25gr drojdie proaspata+ un praf de zahar
550-600gr faina alba
un ou batut pentru uns saratelele
chimen
sare dupa gust( depinde cat de sarata este branza)