Saratele cu cartofi si chimen
Reteta culinara Saratele cu cartofi si chimen din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Saratele cu cartofi si chimen
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saratele cu cartofi si chimen
Am preparat recent niste paste sarate cu cartofi si chimen. Puteți fierbe cartofii în coajă sau îi puteți curăța de coajă. In acest caz trebuie scurse foarte bine altfel vor lua mai multa faina.
250 gr cartofi fierti 300 gr faina + 50 gr 200 gr untură 1 sau + 1 ptr 1/2 lingurita sare 100 gr telemea rasa chimen Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Le punem la fiert cu apa cat sa le depasim. Cand sunt fierte le scurgem bine intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Le punem intr-un bol si le zdrobim. Adaugam untura si amestecam bine compozitia. Se adauga oul, sarea si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta bine. La final adaugam telemeau-ul ras si amestecam. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină. Împărțiți aluatul în două părți. Întinde cele două părți la rând pe hârtie de copt una câte una. Bateți oul rămas și ungeți aluatul cu oul bătut. Presaram chimen. Tăiem benzi înguste cu un dispozitiv special sau cu un cuțit ascuțit.Asezam foaia de copt intr-o tava mare de aragaz si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mare. Scoateți tava când sunt gata și lăsați-le la răcit.Ingrediente Saratele cu cartofi si chimen
250 gr cartofi fierti
300 gr faina+50 gr
200 gr untura
1 ou+1 ptr uns
1/2 lingurita sare
100 gr telemea rasa
chimen