Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Se dizolva zaharul in laptele caldut, apoi se adauga drojdia si se lasa 5-7 minute pana se lichefiaza. Între timp, într-un castron, frământăm făina cu untul, grăsimea, care în prealabil s-a topit ușor și apoi se adaugă brânza rasă și cheddar, oul bătut, iar la final laptele cu drojdia se incorporează, treptat, în cantitati mici pana obtinem un aluat nu prea tare care sa nu se lipeasca de mana. Daca branza si branza nu sunt prea sarate va trebui sa adaugam sare, in cazul meu am pus o lingurita de sare (dupa gust).Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute într-un loc cald, acoperit cu un prosop. Dupa odihna, aluatul va fi taiat in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase cam 5mm. , mai lungă sau mai scurtă, pe care o așezăm într-o tavă unsă cu puțin ulei sau folosim hârtie de copt. Le ungem cu oul batut in prealabil cu sare, iar la final presaram mac peste baghete. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la o temperatura de 180-200 de grade. Le lasam pana se rumenesc putin si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe o farfurie. Sunt foarte fragile și gustoase. Poftă bună..! Specific: Iordania

Ingrediente Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Aluat:

-500 g faina

-100 g grasime

-100 g unt

-100 g cascaval

-100 g branza cheddar

-200 ml lapte

-1 ou

-1 lingura drojdie uscata

-1 lingurita zahar

-1 lingurita sare

-3-4 linguri chimen

Pentru uns saratelele:

-1 ou cu putina sare

-2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Categorii