Saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
Reteta culinara Saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten) din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
De cand vroiam sa fac saratele , aminitiri din copilarie cand le faceam pe forma pusa direct pe aragaz. Va prezint o varianta fara gluten deci fara faina de grau si facuta cu aparatul electric de vafe. https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/saratele-cu-cascaval-si-chimen-vafe.html
INGREDIENTE
Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine.
Incalzim aparatul de wafe.
Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare.
Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti.
Puteti face mai mici daca doriti sau le taiati in 4.
Daca vreti sa faceti cosulete nu le colorati prea tare, scoateti-le albe si puneti-le pe fundul unui forme apasand (atentie sunt fierbinti).
Umpleti dupa dorinta, eu am pus salata de varza murata , jambon si castraveciori.
Ingrediente Saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
100 g cascaval ras
40 g de pudra de migdale
1 ou
3 lingurite pline de smantana grasa
sare
1 lingurita rasa de seminte de chimen