Saratele cu susan
Reteta culinara Saratele cu susan din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Saratele cu susan
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Saratele cu susan
Acesta este reteta mea preferata de saratele, cu branza in aluat si aroma de susan prajit.
INGREDIENTE
Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos.Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si framantam bine aluatul, apoi adaugam telemeaua rasa fin.Daca este nevoie mai adaugam putin lapte.Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca cel putin o ora.
Intindem aluatul in 4-5 parti egale, pe care le intindem pe rand cu sucitorul pe un blat de lemn.Ungem cu ou batut, presaram susan, apoi taiem fasii cat mai egale cu ajutorul unui cutit de taiat pizza.Asezam fasiile intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor la 200 grade pana se rumenesc usor. Coacem pe rand saratelele, apoi le lasam la racit.Ingrediente Saratele cu susan
350 gr osanza
200 gr margarina
1100 gr faina
2 oua +pentru uns
25 gr drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
1 lingurita zahar
1 lingura sare
250 gr telemea tare de oaie
susan