Saratele cu untura si unt

Reteta culinara Saratele cu untura si unt din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Saratele cu untura si unt

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Saratele cu untura si unt

 

Am pregatit o portie de saratele cu untura si unt si branza in compozitie.Puteti inlocui macul cu chimen.

 

INGREDIENTE
160 gr untura 90 gr unt 200 gr branza telemea rasa 250 gr iaurt sare 550-600 gr faina+ pentru blat 2 oua ptr uns mac Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la frigider, de preferat de seara pana dimineata. A doua zi impartim aluatul in 3 parti. Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra. Taiem cu un cutit de pizza fasii de 7=8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate. Coacem saratelele la 180 de grade aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Saratele cu untura si unt

160 gr untura

90 gr unt

200 gr branza telemea rasa

250 gr iaurt

sare

550-600 gr faina+ pentru blat

2 oua ptr uns

mac

Categorii