Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta
Instructiuni de preparare Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta
Ingrediente Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta
- 1 kg carne tocată ( 500 gr carne slabă
500 gr carne cu grăsime)
- 200 gr orez
- 4-5 linguri ulei ( daca carne nu are grăsime)
- 5 cepe de mărime medie
tocate mărunt
- 2 morcovi dați pe răzătoare sau tocați în cubulețe mărunt
- 1 ardei gra
- 1 legătură pătrunjel verde ( facultativ)
- 2 linguri pastă de tomate sau bulion
- 1-2 linguri făină de porumb pentru a lega compoziția
- Condimente fie amestecul din comert special pentru sarmale sau doar sare
piper și boia dulce
respectiv iute
cimbru
foi de dafin.
- Cârnaț de casă și/ sau costiță afumată.
- Frunze de varză
viță de vie
tei
hrean
ardei pentru umplut
roșii scobite pentru umplut
ceapă scobită pentru umplut.