Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa si condimentele. Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul. Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se asaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt. Intre sarmale, se pun cuburi si felii de kaizer. Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa, se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. Se scot, se pune bulionul subtiat cu apa, si intoarcem sarmalele pe partea cealalata, completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor. Testam daca este gata varza ,daca nu, se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie. Se servesc calde cu mamaliguta si smantana

Ingrediente Sarmale cu carne de pui in vas de lut

1 varza murata potrivita

500 g carne tocata de pui

1 ceapa alba

2 linguri orez

1 bucata mica de kaizer

1 lingura de bulion

vegeta/piper/cimbru/boia dulce

4 foi de dafin

ulei de masline

apa

Categorii