Sarmale cu hrisca si ghebe

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu hrisca si ghebe

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie. Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt. Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!

Ingrediente Sarmale cu hrisca si ghebe

* 150 g hrisca

* 300 g ghebe

* 2 cepe

* 2 morcovi

* 200 ml suc de rosii

* 1 legatura patrunjel verde

* frunze de varza murata

* frunze de vie

* cimbru verde

* ulei de floarea soarelui

* sare

* piper

Categorii