Sarmale cu oua

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu oua

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu oua

 

,, Reteta romaneasca "  Pana acum 10 ani nu am auzit de oua in sarmale . Pe la noi prin zona nu se folosesc ouale la sarmale . Imi parea  un aport caloric  inutil.de aceasta data  pentru ca am avut o carne de porc si legume am zis ca poate ca oul va ajuta la legarea compozitiei . Bineinteles ca am testat aceasta modalitate de preparare a sarmalelor din pura curiozitate . Sarmalele au fost reusite ,cu compozitia bine legata, pe placul meu  . De altfel mie nu-mi plac sarmalele prea ,, imprastiate "'  :D  

Ingrediente Sarmale cu oua

500 gr carne porc macinata [ de casa]

300 gr carne afumata din ciolan porc

200 gr jambon semiafumat

150 gr pasat[ crupe de porumb]

150 gr orez

50 ml ulei

2 oua

2 linguri mari cu pasta de rosii

2 linguri cimbrisor verde tocat

1 bucata praz

1 ardei rosu

1 ardei iute

1 varza mica murata

1/4 varza verde

iaurt grecesc pentru servit

sare

piper negru macinat

Categorii