Sarmale cu pasat ( crupe )
Instructiuni de preparare Sarmale cu pasat ( crupe )
Pasatul spalat bine si pus la fiert pentru cateva minute cu o cana de apa. fiert pana ce a absorbit toata apa. Facut operatiunea asta pentru ca nu stiam cat de repede fierbe si zis ca este mai bine sa fie putin fiert ca sa nu tin sarmalele mult timp la cuptor asteptand sa se faca pasatul.
Ceapa o taiem marunt, la fel si ardelul, iar morcovul il dam pe razatoare.Kaizerul il taiem cat se poate de marunt.Punem la calit in ulei, ceapa, morcovul , ardelul si ceva verdeata, lasam cateva minute pana se moaie ceapa apoi adaugam in cratita afumatura si pasatul, amestecam bine, adaugam apoi sucul de rosii si condimentele mai lasam cateva minute pe foc sa se amestece bine ingredientele si gusturile si cam asta e compozitia pentru sarmale.
Cat se raceste un pic compozitia, separam frunzele de varza de pe cotor iar frunzele de vita le oparim putin in apa clocotita. Fiert intr-un vas yena in care pus pe fund ceva varza taiata marunt si cateva frunze de dafin.Facut apoi sarmalele , pus in straturi in vas iar deasupra pus din nou cateva frunze de varza si cateva frunze de dafin.
Punem in vas si apa, pana la jumateatea vasului si le dam la cuptor , la foc mediu spre mic pentru aproximativ doua ore.Se servesc cu mamaliguta si smantana.Sunt foarte bune, dureaza cam mult dar nu fac sarmale in fiecare saptamana asa ca merita efortul zic .
Ingrediente Sarmale cu pasat ( crupe )
pasat (crupe de porumb alb)
cateva cepe
morcov
un ardel rosu
afumatura,
ulei sau grasime
cateva jumari, daca aveti
condimente ( sare, piper, boia de ardei, coriandru)
( marar, patrunjel)
suc de rosii
frunze de vita de vie
varza acra