Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

 

INGREDIENTE
500 g carne de curcan tocata 2 cepe rosii taiate marunt Unsoare de porc cam 3-5 linguri Pasat cam 100 g sau dupa preferinta 1 lingura vegeta de casa din borcan 1 lingura pasta de ardei de casa din borcan Ghebe tocate sau puteti allege orice ciupreci dupa preferinta si disponibilitate Sare, piper boia dupa gust Foi de varza murata Afumatura sau carnat afumat dupa preferinta Suc de rosii

Modul de preparare este relativ simplu daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica.

Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete si se lasa la foc mediu la prajit. Totodata cu ceapa adaugam o lingura de vedegta facuta in casa si o lingura de pasta de ardei facuta in casa. Daca nu avem aceste ingredient in bucatarie le inlocuim cu pasta de ardei din tub de la magazine si vegeta uscata. Lasam la foc mic acest amestec pana ceapa se inmoaie (aprox 10 minute -15) dupa care adaugam si boia si piper. Luam oala de pe foc si adaugam pasatul care in principiu l-am spalat sub jet de apa rece, ciupercile sis are daca mai consideram ca ar trebui si 500g carne tocata de curcan si amestecam bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza formand un aluat moale si consistent.

Lasam la racit si putem sa umplem foie de varza murata si le asezam intr-o oala de lut de preferabil, adaugam si afumatura sau carnat si lasam la foc mic dupa aprox 1h adaugam si sucul de rosii si lasam la fiert pana sarmalele sunt gata fierte (pasatul trebuie sa fie fiert inauntru sa nu ramana tare)

Ingrediente Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

500 g carne de curcan tocata

2 cepe rosii taiate marunt

Unsoare de porc cam 3-5 linguri

Pasat cam 100 g sau dupa preferinta

1 lingura vegeta de casa din borcan

1 lingura pasta de ardei de casa din borcan

Ghebe tocate sau puteti allege orice ciupreci dupa preferinta si disponibilitate

Sare, piper boia dupa gust

Foi de varza murata

Afumatura sau carnat afumat dupa preferinta

Suc de rosii

Categorii