Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Reteta culinara Sarmale cu pasat si ciuperci brune din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu pasat si ciuperci brune
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale cu pasat si ciuperci brune
Aceste sarmale cu piure de cartofi și ciuperci sunt minunate în zilele de post.
2 bucati de ceapa 1 kg ciuperci maro ciuperci 50 ml ulei de floarea soarelui 500 g trecut 2 lgt pasta de ardei sare, piper dupa gust 4 lg orez varza murata 30 ml ulei de floarea soareluiCurățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici. O punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Curatam ciupercile, le spalam si apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adăugați pasta de ardei sau boia de ardei și amestecați.
Intre timp se spala piureul de cartofi si orezul si apoi se pune in tigaia cu ceapa si ciuperci. Amesteca bine apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Le lasam putin sa se intareasca impreuna si apoi luam tigaia de pe foc.
Luam frunzele de varza pregatite in prealabil (tinute in apa rece daca este cazul) si ambalam sarmalele. O parte din varză este tăiată în fâșii.
Luam o oala mare, turnam uleiul apoi punem varza tocata marunt. Asezam varza si punem deasupra un strat subtire de varza tocata. Se umple oala cu apa cat sa treaca prin srmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.
Dați focul până când apa începe să fiarbă apoi reduceți. Se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si gustam. Daca este fiert si este pe gustul nostru oprim focul, daca nu, lasam sa fiarba pana sunt gata.
Poftă bună!
Ingrediente Sarmale cu pasat si ciuperci brune
2 buc ceapa
1 kg ciuperci champignon brune
50 ml ulei de floarea soarelui
500 g pasat
2 lgt pasta de ardei
sare, piper dupa gust
4 lg orez
varza murata
30 ml ulei de floarea soarelui