Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Reteta culinara Sarmale cu pasat si ciuperci brune din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu pasat si ciuperci brune

 

Aceste sarmale cu piure de cartofi și ciuperci sunt minunate în zilele de post.

2 bucati de ceapa 1 kg ciuperci maro ciuperci 50 ml ulei de floarea soarelui 500 g trecut 2 lgt pasta de ardei sare, piper dupa gust 4 lg orez varza murata 30 ml ulei de floarea soarelui

Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici. O punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

Curatam ciupercile, le spalam si apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adăugați pasta de ardei sau boia de ardei și amestecați.

Intre timp se spala piureul de cartofi si orezul si apoi se pune in tigaia cu ceapa si ciuperci. Amesteca bine apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Le lasam putin sa se intareasca impreuna si apoi luam tigaia de pe foc.

Luam frunzele de varza pregatite in prealabil (tinute in apa rece daca este cazul) si ambalam sarmalele. O parte din varză este tăiată în fâșii.

Luam o oala mare, turnam uleiul apoi punem varza tocata marunt. Asezam varza si punem deasupra un strat subtire de varza tocata. Se umple oala cu apa cat sa treaca prin srmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.

Dați focul până când apa începe să fiarbă apoi reduceți. Se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si gustam. Daca este fiert si este pe gustul nostru oprim focul, daca nu, lasam sa fiarba pana sunt gata.

Poftă bună!

Ingrediente Sarmale cu pasat si ciuperci brune

2 buc ceapa

1 kg ciuperci champignon brune

50 ml ulei de floarea soarelui

500 g pasat

2 lgt pasta de ardei

sare, piper dupa gust

4 lg orez

varza murata

30 ml ulei de floarea soarelui

Categorii