Sarmale cu varza dulce
Instructiuni de preparare Sarmale cu varza dulce
Se taie ceapa, frunzele de patrunjel si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga slanina taiata bucatele mici, orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.
Se pune sare, piper, patrunjelul si mararul tocat, se amesteca bine. Se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii
Se amesteca si se adauga 1-2 cani de apa obtinindu-se o compozitie de consistenta potrivita Varza oparita in apa cu sare se desface de frunze si se tau cotoarele la fiecare frunza in parte si se pun pe o farfurie sa fie pregatite pt umplut.
Se pune pe fundul unei oale ulei si varza taiata marunta ca sa nu se lege sarmalele de fundul oalei Se ia cite o frunza si se pune umplutura cu o lingura, se ruleaza si se formeaza sarmale
Se aseaza sarmalele in oala si deasupra se pune varza taiata marunt. Se pune apa cu sare peste ele astfel incit sa fie acoperite, si se pun la fiert (in cuptor sunt mai bune) circa 1,30-2 ore. Inainte cu 15 min de a se scoate din cuptor se pune bulion peste ele si se mai lasa sa dea un clocot. Se servesc cu smantana.
Ingrediente Sarmale cu varza dulce
1 varza marime mijlocie sau 2 verze mici
750 g carne tocata de porc
sau amestecata cu vita
100 g slanina afumata
sare
piper
pasta de rosii
patrunjel verde
cimbru
marar
1 pahar cu orez (150 g)