Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Reteta culinara Sarmale cu varza dulce in vas de lut din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu varza dulce in vas de lut

 

Sarmalele sunt pentru mine o reteta de suflet. In momente de bucurie la hramuri sau de tristete la praznice, erau sarmale. Au gust de copilarie si aroma de dor de casa iar anul acesta au fost si mai bune pentru ca le-am impartit. Le-am impartit cu cineva care este mai putin norocos decat mine, cineva care nu are nimic dar care este roman, un roman pierdut printre straini, un roman ca si mine. Oriunde am fi, vom pastra mereu traditiile care de multe ori se traduc prin bucatele pe care le punem pe masa, acelea invatate de la mama si de la bunica. “reteta romaneasca”

Ingrediente Sarmale cu varza dulce in vas de lut

1 varza dulce mare

400 gr orez cu bobul rotund

300 gr carne tocata de porc fara grasime

1 morcov

2 cepe potrivit de mari

2 oua mai micute

1 lingura de gris

130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri

2 linguri pasta de rosii concentrata

5 linguri suc de rosii

patrunjel proaspat

½ lingurita marar uscat

sare

piper

Categorii