Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Reteta culinara Sarmale cu varza dulce in vas de lut din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Sarmalele sunt pentru mine o reteta de suflet. In momente de bucurie la hramuri sau de tristete la praznice, erau sarmale. Au gust de copilarie si aroma de dor de casa iar anul acesta au fost si mai bune pentru ca le-am impartit. Le-am impartit cu cineva care este mai putin norocos decat mine, cineva care nu are nimic dar care este roman, un roman pierdut printre straini, un roman ca si mine. Oriunde am fi, vom pastra mereu traditiile care de multe ori se traduc prin bucatele pe care le punem pe masa, acelea invatate de la mama si de la bunica. “reteta romaneasca”
Ingrediente Sarmale cu varza dulce in vas de lut
1 varza dulce mare
400 gr orez cu bobul rotund
300 gr carne tocata de porc fara grasime
1 morcov
2 cepe potrivit de mari
2 oua mai micute
1 lingura de gris
130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
2 linguri pasta de rosii concentrata
5 linguri suc de rosii
patrunjel proaspat
½ lingurita marar uscat
sare
piper