Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful razuite pe razatoarea cu gauri mari, sare, piper, boia, vegeta si omogenizam bine. Apoi, taiem in adancime cotorul verzelor, le oparim in apa clocotita cu sare sa putem desprinde frunzele, pregatim frunzele taind partea mai groasa a nervurii de la varza. Impachetam sarmale(mie mi-au iesit din aceasta cantitate 25 de sarmale mari)pe care le-am pregatit sa le trimit pachet si care urmeaza sa fie fierte de consumator. Am pregatit separat varza taiata fideluta si felii de kaizer care vor fi asezate in straturi in oala in care se vor fierbe(se incepe cu varza fideluta, apoi asezam un rand de sarmale, iar varza, iar sarmale, iar deasupra kaizerul)sa dea un iz de afumatura sarmalelor, care vor fi fierte cu bulion, marar verde, cimbru uscat, boabe de piper. La preparare se iroseste cam 40-50 minute si la fiert cca 1 ora. Se servesc cu smantana.

Ingrediente Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

1 kg carne tocata

o cescuta pt. cafea cu orez

sare

piper(dupa gust)

2 lingurita boia

2 lingurite vegeta

1 ceapa

1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase)

1 ou

frunze de varza proaspata

bulion

marar proaspat

cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat)

boabe de piper

felii de kaiser.

2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.

Categorii