Sarmale de post

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale de post

Se toaca doua cepe si se calesc in ulei. Se sting cu apa, se adauga orezul, se pune sare, piper macinat si se lasa sa fiarba.

Se spala varza in mai multe ape, si se pregatesc foile de varza , restul verzei se toaca fideluta. Se rade morcovul. Prunele se toaca marunt, si se adauga orezului fiert. Se umplu foile de varza cu amestecul de orez, se unge o oala cu ulei si se aseaza sarmalele.

Se aseaza deasupra sau prin sarmale, varza fideluta si morcovii rasi. Se toarna si sosul de bulion, se completeaza cu apa si se pun la fiert aproximativ o ora.

Se toaca o ceapa, se caleste in ulei cu boia si piper boabe apoi se adauga bulion.

Ingrediente Sarmale de post

3 cepe

1 pahar bulion

1 pahar ulei

1 morcov

piper boabe

sare,

piper macinat,

boia

100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de mar uscate)

Categorii