Sarmale in frunze de vita-de-vie

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in frunze de vita-de-vie

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din ceapa calita , orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.

Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea. Luam cu mana putina carne pe care o plasam in zona petiolului, unde frunza e mai groasa, astfel incat cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina. Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert.

Sarmalutele se aseaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil.

Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute.

Ingrediente Sarmale in frunze de vita-de-vie

frunze conservate de vita-de-vie

800 g. carne tocata, amestec porc cu vita

1 cescuta cu orez

4 oua

2-3 cepe

1 morcov

bulion sau pasta de tomate

patrunjel verde

cimbru

marar

piper

sare

200 g. costita afumata sau kaizer afumat

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl