Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

Intrun vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit , orezul spalat si scurs de apa.

Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale.

A preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.

Ingrediente Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

600 g carne tocata de pasare,

1 ou,

1 ceapa verde,

3 linguri orez,

1 cartof,

vegeta,

boia,

piper,

sare,

frunze de vita,

2 foi dafin, telina verde,

patrunjel verde,

1 rosie mare,

1 cana bulion,

cimbru,

marar ,

frunze de vita-de-vie,

2-3 fire cabanos .

Categorii