Sarmale din varza murata si carne amestec

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale din varza murata si carne amestec

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea mica, orezul spalat in apa rece, cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza . Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele. Rulam sarmalele si le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza si cele doua foi de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru, acoperim sarmalele cu frunze de varza, adaugam vinul,uleiul si completam cu apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz, si cand incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru cca 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul inlaturam frunzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

Ingrediente Sarmale din varza murata si carne amestec

1 kg carne tocata(vita si porc)

2 verze potrivite

3 cepe

o cescuta orez

o lingura pasta de tomate

o lingurita piper

o lingurita cimbru

2 foi de dafin

250 ml vin alb

50 ml ulei

sare

apa

Categorii