Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze. Intr-un vas încăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit. Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș (asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu. Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile. Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru. Spor și poftă bună!

Ingrediente Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Varză roșie 1 bucată medie

Ceapă galbenă 1 bucată medie

Piept de pui cca. 500 g

Morcov 1 bucată medie

Ulei vegetal cca. 2 linguri

Sare de mare 1 linguriță

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță

Vigita a la Panacris 1 lingură

Orez basmati cca. 100g

Ou 1 bucată

Borș 500 g

Semințe chimen 1 linguriță.

Pentru sos:

Pastă de roșii cca. 200 g

Lapte de cocos cca. 1 lingură

Coriandru proaspat.

Categorii