Sarmale in foi de varza

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza

Se amesteca carnea tocata cu oul, orezul, pasta de tomate, ceapa, cimbrul si mararul. Se pune zeama de varza in acest amestec ca sa iasa o pasta inchegata. Varza se taie treptat langa cotor, pentru a se desprinde frunzele mai usor, se inlatura membrana tare cu un cutit si se cauta sa se faca foi de dimensiunea celei din poza. Se ia carnea cate putin, se ruleaza in foi. Intre timp pregatim cratita, pe fundul ei asezam sunca taiata si membranele de la varza tocate marunt. Deasupra lor incepem sa punem sarmalutele concentric, straturi - straturi, pana umplem cratita. Deasupra taiem marunt restul de varza, punem boabe de piper, strecuram pe margine printre sarmale frunzele de dafin si completam cu apa pana la nivelul ultimului strat de sarmale. Nu punem sare, deoarece isi trag sare din foile de varza. Stropim cu bulion si tinem la forc mediu la cuptor timp de 3 ore, avand grija sa completam cu apa daca e cazul. Daca ne grabim, le putem aseza in aceeasi maniera intr-o oala cu presiune, unde sunt gata intr-o ora. Avem grija sa completam bine cu apa, deoarece scade repede si nu dorim sa se arda, deasemenea la foc mediu. Optional, daca le dorim rumene deasupra, putem sa le transferam intr-o cratita si sa le tinem la foc iute in cuptor 10-15 minute. Se servesc cu smantanica, ardei iute, mamaliguta (cui ii place).

Ingrediente Sarmale in foi de varza

Ingrediente:

o varza murata mai mare (daca facem cu varza dulce-punem sare atat in carne cat si in apa in care fierb)

1 kg carne tocata de porc (merg si cu carne de curcan foarte bine pentru cine tine regim)

1/2 cescuta orez

2 linguri pasta tomate

1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare, daca nu va place s-o gasiti in sarmale

1 ou

cimbru - 1 lingurita

marar uscat - 1 lingurita sau proaspat tocat foarte marunt

1/2 cana zeama de varza

3-4 felii de slaninuta taiata marunt

boabe piper

3 foi dafin

Categorii