Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Timp de preparare 4 ore si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale. Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :) Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza. Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase. Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne,am rulat iar capetele le-am introdus inauntru. Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.Pofta buna! 

Ingrediente Sarmale în foi de varza acra si afumatura

1,300 kg carne tocata de porc (de tara)

600 g coasta afumata (de casa)

2 verze murate (potriviteca marime)

350 ml suc de rosii(de casa)

3 cepe

½ cana de orez

1 frunza de dafin

cimbru

sare

piper

50 ml ulei

Categorii