Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal

Reteta culinara Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal

 

  Sarmalele sunt delicioase și nelipsite de pe mesele românilor, de sărbători! Sarmaua este un preparat culinar din carne tocată (de obicei de porc, dar și de vită, oaie, pasăre sau chiar pește), amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză (proaspătă sau acră - murată), de viță de vie, hrean sau ștevie etc. în formă de rulou. Se pot face sarmale și de post, înlocuind carnea din umplutură cu orez, ciuperci, soia, legume tocate, păsat de porumb, sau chiar cu bucățele de pâine.   Din ingredientele de mai jos am făcut 108 sarmale.   Rețetă românească.  

Ingrediente Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal

3 verze murate, mari

2 kg carne tocată, amestec porc și vită - 2/3 carne de porc și 1/3 carne de vită

4 cepe mari

1/2 l suc de roșii, din cămara proprie

2 pahare rase cu orez

1 ou

sare de bucătărie

piper măcinat

boia de ardei dulce

Categorii