Sarmale in frunze de varza

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in frunze de varza

Process tehnologic de preparare: varza se spala si se aleg foi. Se toaca marunt o parte din aceasta. Carnea toccata se pune intr-un vas si se amesteca cu ceapa tocata marunt, bulion, sare, piper macinat, orez, cimbru. Se formeaza sarmalutele cu aceasta compozitie. Intr-o cratita se aseaza un strat de varza toccata, boabe de piper si un strat de Kaiser taiat fisii, foaie de dafin, cimbru. Se aseaza sarmalutele alternind cu kaiserul. Se acopera cu alt strat de varza toccata si se fierbe la foc mic pina cand este aproape gata. Se da la cuptor pina scade si se rumenesc. Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute dupa preferinta. Atentie compozitia este pentru 500gr produs finit.

Ingrediente Sarmale in frunze de varza

100 grame carne tocata

40 grame ceapa

30 grame orez

70 grame pasta tomate

1 grame foi de dafin

3 grame sare

2 grame piper

1 grame piper boabe

40 grame kaiser

100 grame slanina porc

300 grame varza murata

Categorii