Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Reteta culinara din categoria Multicooking. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

 

 Aceste sarmale sunt toate preferatele mele. Frunzele fine și gustoase de viță de vie sunt ușor de folosit pentru ambalarea sarmalelor și nu în ultimul rând sunt delicioase. Pregătirea pentru multicookerul Crock Pot cu gătit sub presiune mi-a fost mai ușor de pregătit.

1 kg amestec de carne tocata porc + vita [am avut de la animale de companie] 600 gr coaste de porc - afumate cu lemn de fag 200 gr bacon afumat - de casa 150 ml ulei de floarea soarelui 500 ml bulion de rosii de casa 250 gr orez cu bob mare 5 cepe roșii mici 3 linguri concentrat de piure de roșii 1 lingura boia dulce maghiara rasa de la Seged 1 lingura ardei rosu iute macinat - conservat 1 lingurita piper negru macinat 1 ardei iute verde 1 link cimbru verde 1 link mărar verde 50 -60 frunze de vita de vie -fragede 3 linguri de otet sare Preîncălziți Crock Pot Multicooker cu gătit sub presiune . Ceapa se toaca marunt si se caleste. Adaugam orezul dupa 2 minute si lasam sa se prajeasca pana devine sticlos. Prin prăjirea orezului, amidonul din interior este sigilat și orezul nu va fi lipicios în preparat. Acum adauga baconul taiat cubulete. Va elibera gustul bun al afumatului ușor. Sarați și adăugați piureul de roșii, boia de ardei, pasta de ardei iute și sare. Se scoate amestecul intr-un bol mare si se amesteca cu carnea tocata, piperul si putin cimbru verde tocat. Dacă amestecul pare prea ferm, puteți adăuga puțin bulion sau chiar apă. Acestea vor fi absorbite de orez. Pentru a face sarmalele gustoase, nu economisiți ulei. Frunzele de vita de vie se oparesc in apa cu sare si otet. Tăiați tulpinile din frunze. Este suficient să fie scufundat în lichidul care fierbe. Înfășurați amestecul de carne în frunzele de viță de vie. Se toarnă puțin ulei pe fundul Crock-pot și se pune un rând de sarmale. Coaste afumate feliate. Tăiați ardeiul iute rondele. Toate sarmalelele se pun in bol in straturi intercalate cu cimbru, ardei verde, marar, bulion si costita afumata. Se toarnă apa până la nivelul sarmalelor. Se termină cu verdeață, bulion și felii de coastă.  Pune capacul oala si pune aparatul la fiert timp de o ora si jumatate. Serviți sarmalele cu frunze de vită împreună cu smântână sau iaurt grecesc. Poftă bună !!!

Ingrediente Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

1 kg carne tocata amestec porc + vita [ eu am avut de la animale de casa ]

600 gr costita porc - afumata la lemn de fag

200 gr slanina afumata - de casa

150 ml ulei floarea soarelui

500 ml bulion de rosii-de casa

250 gr orez cu bobul mare

5 cepe rosii mici

3 linguri pireu tomate concentrat

1 lingura rasa paprika dulce ungureasca de Seged

1 lingura ardei iuti rosii macinati -conserva de casa

1 lingurita piper negru macinat

1 ardei iute verde

1 legatura cimbru verde

1 legatura marar verde

50 -60 frunze vita de vie -fragede

3 linguri otet

sare

Categorii